A designért örök hála Ella Fishernek és Ruta Feeltnek!

Én igazából tragikusabb történteket írok.
Nálam ismeretlen az, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak.

2013. február 9., szombat

Mészáros város - novella

Mészáros város

Köszönöm szépen mindenkinek a sok kommentet,blogmegnyitást és feliratkozást  Nagyon sokat jelent nekem!:)



A levegőben cigarettafüst, pálinka illat és valami ismeretlen bűz terjengett. A lemenő nap sugarai mintha kihagyták volna az öreg kocsma ablakait és réseit, ezért csak a lámpa halvány és pislákoló fénye töltötte be a helyiséget.  Két személyes asztalok voltak elhelyezve egymás mellett,melyek előtt ittas és fél ittas emberek egyensúlyoztak. A pultot vastag portakaró és odaszáradt alkoholos italok cseppjei borították. A csapos egy poros ronggyal tísztítgatta a még porosabb és mocskosabb sörös korsót.
Hirtelen lovak trappolását lehetett hallani távolról,majd egyre közelebbről és a következő pillanatban nagy lendülettel kicsapódott az ajtó,majd be is csukódott. A fél ittas öregek csak egy pillantásra méltatták a barna hajú fiatalembert, majd visszatekintettek üres poharukra.
A csapos intett a fiúnak, hogy jöjjön csak beljebb,mire az óvatosan körbeszemlélt. Amit megnyugodott, a pult felé vette az irányt, majd leült az egyik bőrkötéses székre,ami szinte sikítozott alatta. A fiú arca tele volt véres sebhelyekkel, ruhája - ha már lehet ilyen szóval illetni a rongyokat,amiket hordott - kiszakadt néhány helyen.
-Mivel szolgálhatok?  - kérdezte a csapos bajsza alatt,majd sóhajtott egyet és belátta ,hogy az a pohár csak még mocskosabb lesz, ha azzal a ronggyal törölgeti.
- Egy sör ... jólesne. - suttogta a fiú.
Az idősebb férfi eltűnt az ajtó mögött,majd fél perc múlva visszatért egy fél korsó sörrel. A fiú furcsállta is ,hogy nem találja a pohár tetején az ismerős fehér habot,de vakon belekortyolt ,majd rögtön meg is bánta. Elhúzta a száját,majd csöndben elhelyezte a poharat a pulton.
- Új vagy erre felé, fiú? - kérdezte a csapos, majd kicsit hátralépett és nekitámaszkodott a mögötte lévő szekrénynek.
- I...igen.
- Akkor nem tudod,hogy hat óra után életveszélyes odakint parádézni?
A fiú szemei felcsillantak.
- Szóval Ön tudja mi folyik itt? Tudja ki támadott meg és miért akart megölni? Kérem, mondja el! - pattant fel a fiú a székről és reménykedve húzódott közelebb a csaposhoz. A kocsma vendégei kíváncsiak néztek a szokatlan hang irányába.
- Halkabban, Fiam! - mosolygott kedvesen a csapos. - Fred Brigthon a nevem. És a tied?
- Sam Way. - a fiú elnézett jobbra,majd balra és közelebb hajolt Fredhez. - Kérem, mondja el ,hogy kik üldöztek. És miért?
Fred felegyenesedett és elemelte Sam poharát,majd kiborította tartalmát egy vödörbe és sikálni kezdte egy viszonylag tiszta ronggyal.
- Mikor átlépted a város határát, láttál bármilyen táblát?
- Nem. Furcsálltam is. - halvány ráncok jelentek meg Sam izzadt homlokán.
- Ennek a városnak nincsen neve. Akik nem ismerik ezt a helyet Névtelennek hívják. De akik már jártak itt, azok csak Gyilkos Városnak. Vagy Mészáros Városnak.
Sam egy pillanatra elfelejtett levegőt venni, nem akart hinni a fülének.
- Ez a város szegény. Hidd el fiam, nagyon szegény. - folytatta Fred.  - Egyetlen kastély áll a város szélén, melyben egy kövér és vagyonos úr lakik. Átkozott George Evans. A város lakóit mészárolja le minden éjjel. - Fred szomorúan rázta a fejét. - Majd eladja a szerveket, Ő pedig hatalmas összeget kap.  Nem kíméli senkit. Se a nőket, se a gyermekeket.
- Tessék? - robbant ki Samből. - Akkor miért nem költöznek el? Miért nem menekülnek?
- Hatalmas szegénység van, Fiam. Nincs hová mennünk. Ebben a városban csak egy szabály van. Hat óra után ha elkapnak: Meghalsz. Könnyű betartani ezt a szabályt, páran mégis megszegik. 
- Ez ... borzalmas. - mondta Sam ,majd a következő pillanatban egy kiáltás hallatszott odakintről. Mindenki felemelte a fejét és mocskos ablaküvegre nézett, melyet hatalmas mennyiségű vér borított. Majd pár perccel később egy fej koppant az üvegen. A férfi szeme üres volt és lélektelen, arcára kiült a félelem. Mindenki lélegzetvisszafojtva figyelte,ahogyan a férfit durván felemelik és egy lovaskocsi hátsó ülésére dobják,akár egy rongybabát.
Halk suttogás hallatszott minden oldalról,majd valaki mérgesen az asztalra csapott. 
- És mit járatban ebben a városban? - kérdezte Fred, mintha mi sem történt volna.
- Hát ... én ... keresek valakit. - mondta majd átnézett a válla fölött. - De kétlem ,hogy itt megtalálom.
- Szerelem?Család? Vagy bosszút akarsz állni valakin? - kérdezte a csapos viccelődve. 
- Család.  A nővéremet keresem.
- Értem. - mosolygott Fred. - Nos napkeltéig muszáj itt maradnod. Hacsak nem akarod úgy végezni, mint az a szegény fickó. - bökött állával az ablak felé, mely friss vértől és sártól volt mocskos.

A reggel csigalassúsággal jött el és mikor a nap első sugarai még csak súrolták a horizontot, Sam felpattant és nyújtózkodni kezdett. Szörnyű éjszakája volt.
- Máris itt hagyod ezt a várost? -kérdezte viccesen Fred.
- Minél előbb ha lehet. És Önnek is ezt ajánlom. - mondta a fiú,majd összehúzta magán a rogyókból összekötött kabátot. 
Fred hangosan kacagni kezdett,majd legyintett. 
 -Ez az én otthonom. - mondta komoran. 
Sam furcsállta az embereket a városban. Miért nem féltik az életüket? Miért nem menekülnek? 
Ahogyan a fiú végigment az utcákon, csak egy normális közösségnek tűnt, kedves szomszédokkal és barátokkal. De éjszaka... mint valami elmebeteg gondolatai. De Samnek nem volt ideje ezen gondolkozni. Meg kell találnia a nővérét. A fiú remegő lábakkal átlépte a Mészáros Város határát, majd utoljára hátrapillantott és tudta, hogy talán  Fred Brigthon is  George Evans véres kezei között végzi. 

4 megjegyzés:

  1. Szia kedves Dorothy,
    Már rég láttunk újat tőled,nagyon örültem az újabb alkotásnak.Hoztad a régi formád,érdekes,szépen kiformált,izgalmas novella lett.Nekem nagyon tetszett.Igazán tehetséges vagy!:)
    Szeretettel Reni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Reni!:)
      Sajnálom,de valahogy nincs mostanában ihletem. ://
      Nagyon örülök,hogy tetszett és köszönöm,hogy írtál:)

      Törlés
  2. Jó novella, tetszett. A zene is! Szeretettel Jega Ibolya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Jega:)
      Örülök,hogy tetszett és köszönöm ,hogy írtál:)

      Törlés